maanantai 29. heinäkuuta 2024

Halpa ja värikäs keittiö"remontti"

 


Olen kaikki tässä kodissa asutut vuodet kaivannut keittiöön väriä. Kaapit ovat tosi hyväkuntoiset mutta armottoman tylsät kiiltävän valkoisina, eli ei tosiaan ole viitsinyt alkaa remontoimaan vain ulkonäkösyistä ja kaappien maalaaminen ei onnistu, koska pinta on lasimaisen kiiltävä. Pinterestissä olen sitten ihastellut erilaisia pastellivärisiä ja hyvinkin retrovärisiä keittiöitä, mutta en ole oikein keksinyt miten saisi järkevällä tavalla ja kohtuullisella hinnalla meille sellaisen. DC-fixillä tehtyjä kaappien ja tasojen päällystysratkaisuja on toki tullut useastikin vastaan, mutta itse olen enemmän luonnonmateriaalien ystävä ja siksipä kaapien päällystäminen sellaisella ei ole tuntunut vaihtoehdolta. 

Paitsi että sitten lopulta se alkoi tuntua ainoalta mahdolliselta vaihtoehdolta ja koska taloudessa ei enää ole yhtään taaperoikäistä, joka taputtelisi ja nuoleskelisi pintoja, päädyin siihen, että pieni määrä DC-fix muovia kaikkine mahdollisine muovinpehmentimineen ei taida olla kovin vaarallista meillä. Lapsille en ole koskaan edes PVC:tä sisältäviä sadevaatteita hankkinut, sen verran tarkkaan tuota materiaalia on meillä vältelty ja siksi kyllä vieläkin vähän epäilyttää hetkittäin tämä mun pikaremontti keittiössä.

Mutta tehty se nyt kuitenkin on, en alkanut päällystää kaikkia kaappeja, osin juurikin minimoidakseni tuon materiaalin määrän keittiössä ja päällystin vain jokusen kaapin- ja vetolaatikon oven ihanan pilkullisella kuosilla. Päällystäminen oli tuskaisaa, ilmakuplia ja ties mitä epätasaisuuksia tuntui tulevan tyhjästä ja lopulta kokosinkin osan ovista useammasta pienestä kaistaleesta muovia, kun tuntui että yhden ison palan liimaaminen nätisti oli mission imbossible. Että ihan hirmuisen läheltä tiiraamista lopputulos ei kestä, mutta normaalilta katseluetäisyydeltä lopputulos on riittävän hyvä. Työn alla on lisäksi keittiön maalattu penkki, joka oli aiemmin oranssi ja nyt on hiottu ja odottaa samansävyistä mintunvihreää maalia, kuin tuo DC-fix.

Keittiö sai ilmettä ja väriä, ilman että tarvitsi varsinaisesti ostaa mitään uutta tavaraa ja hintaa tuli alle 20 euroa noista muoveista ja reilu parikymppiä maalista, joka oli ostettu toiseen projektiin jo paljon aiemmin, mutta päätyy nyt tuohon penkkiin, että saa yhteensopivaa väriä enemmänkin keittiöön. 

Pienellä rahalla sai keittiöön ilmettä ja ensimmäistä kertaa tässä kodissa tuo keittiö suorastaan ilahduttaa minua ulkomuodollaan. Kätevä ja toimiva se on ollut tähänkin asti, joten tämä oli sellainen ihastuttava piste iin päälle.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Kesäisiä ostoksia

Lettuja uudella pannulla😋

Kesällä on tullut tehtyä lisääkin ostoksia, mutta tavara ei ole niiden myötä suuremmin lisääntynyt, koska noilla on korvattu jotain rikkimennyttä. Ostin toisen pitsihameen, käytän hametta niin paljon, että on kiva että saa toisen pesuun ja toisen päälle. Poistoon lähti lapsen mekosta itselle tuunattu hame, jossa oli ikitahra. Eihän se kotona käyttöä haitannut mutta jouti pois. 

Meillä on jo pitkään ollut teräksinen paistinpannu, joka on ihan ehdoton ruoanlaitossa ja kestää ikuisesti, ainoa mitä sillä ei oikein saa tehtyä on letut. Niitä varten on ollut keraaminen pannu ja lopulta toinenkin, kun ekasta hajosi ulkopohja. Nyt sitten siitä uudemmasta meni keraaminen pinnoite puhki. Molemmat oli siis tallessa, kun tilaa oli ja joskus on käytetty sitä risaakin kun on paistettu kahdella pannulla lettuja yhtä aikaa. Nyt löysin ihanan pinkin keraamisen pannun ja päätin että yksi keraaminen pannu riittää ja niin kaksi meni poistoon ja nyt on maailman kaunein lettupannu käytössä.

Kesämajaan ostin pari taulunkehystä ja niihin somat tapetinpalat. Muuten kesämajan sisustus on vielä vaiheessa ja lattiamaalin sävyä edelleen mietin. Olen kallistumassa vaaleanpunaiseen, mulla on selvästi joku pinkki kausi menossa.

Lisäksi ostin muutaman rullan pilkullista dc-fixiä, meillä on tosi tylsät valkoiset keittiönkaapit, joiden tuunaus on ollut säännöllisesti pohdinnassa ja nyt sitten päätin, että muutaman kaapinoven voin päällystää. En ole mikään erityinen dc-fix-fani, mutta meidän ovet on sellaiset korkeakiiltoiset, joten niitä ei oikein voi hioa ja maalata, niin tuo oli ainoa järkevän hintainen keino saada niihin edes jotain väriä. Tosin kiinnnitys on vielä tekemättä, olen lukenut, että se vaatii kärsivällisyytä ja hermoja joten odotan inspiraatiota..