lauantai 27. toukokuuta 2023

Onko vähemmän kuitenkin enemmän?

 Ostolakkotaukoni on siis tuonut mukanaan joitakin hankintoja ja sitäkin enemmän epäonnistuneita yrityksiä ostaa. 

Uusi amppeliteline ei suostunut uppoamaan pihaan riittävän syvälle, joten ei jäänyt meille, koska en suostu kaivelemaan rautakangella tai lapiolla nurmikkoa pilalle sen vuoksi edes pieneltä alalta. Kun sitten tarkemmin katselin, huomasin lopulta terassikatoksen reunassa vähän piilossa koukun, jossa entinen asukas on ilmeisesti amppelia pitänyt, siihen naru ja olemassa ollut tomaattiamppeli, hinta 0 euroa ja on nätti, kunpa tämän olisin tajunnut ennen tuon metallihökötyksen ostoa. Onneksi ei ollut sentään kovin kallis.

Kun olen karsinut jaloille nykyään huonoja kenkiä, olen muistanut, miten helppoa on, kun on vain vähän kenkiä käytössä, säästää lattiatilaa eteisessä eikä tarvitse miettiä ulos mennessä, mitkä kengät olisivat "parhaat" juuri siihen hetkeen. Kesävaatteissa on ollut kiva ottaa käyttöön ne kolmet kesäiset housut ja en todellakaan ole kaivannut lisää housuja. T-paitoja yritin ostaa, mutta ei löytynyt sopivia ja kun vähän asiaa pohdin, tajusin, että kyllä osaan kotona olla hihattomissa topeissa, joita on useampi ja sitten ihmisten ilmoille riittää ne mun pari hyvää t-paitaa.

Johtopäätöksenä se, että aika moni ihan hirmuisen tärkeältä ja harkitultakin tuntuva tarve ostamiseen ja tavaraan on mun kohdalla lopultakin vaan halu ostaa jotain tai kuvitelma, että joku uusi asia tekisi elämästä kätevämpää ja helpompaa. Usein lopulta huomaan, että ostamatta jättäminen on kuitenkin paras ratkaisu ja vähemmän todella on enemmän.

Jotain onnistuneitakin ostoksia on sentään ollut. Ostin pihalle kolme marjapensasta. Olen useana vuonna kasvattanut lavakauluksissa kaikenlaista, usein huonolla menestyksellä, kun en tosiaan ole erityinen viherpeukalo. Nyt päätin, että istutan noihin korkeisiin lavakauluksiin marjapensaat, jolloin ei joka vuosi tarvitse tehdä uusia istutuksia ja toivon, että marjapensaat menestyy mun huonollakin hoitamisella paremmin kuin kurkut ja salaatit.

Lisäksi ostin uuden tyynyn, migreenin vuoksi näköjään tarvitsee säännöllisesti uusia tyynyä kun se käytössä litistyy. Lisäksi ostin pienet purkit kalustemaalia kahden jakkaran kunnostamiseen, entinen pinta niissä on lohkeillut pahasti ja korjaaminen on ollut suunnitteilla jo pidempään. Eli muutama onnistunut ja tarpeeseen tullut hankinta sentään tuli tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti