keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Ostolakko: toukokuu- Ostolakko tauolla, tilinpäätös eli mitä tuli ostettua?

Free Accountant Accounting photo and picture
kuva: Pixabay/Shutterbug75

                        

 Nyt on siis ostolakkovuoden taukokuukausi ohi, toukokuussa sain ihan luvan kanssa ostaa ja kuun alussa olikin mielessä useampia tarvittavia asioita. Aika harva niistä kuitenkaan päätyi lopulta ostetuksi, koska ei se ostaminen vaan ollut kivaa.

Joitakin ostoksia tuli kuitenkin tehtyä, ihan itselleni ostin lopulta vain tyynyn 24,90e ja kangaskassin 2,95e, entinen kangaskassi hajosi niin monesta kohtaa, ettei kannattanut korjata ja uuden hankkiminen oli helppoa kun satuin lahjaostoksilla kauppaan, jossa niitä oli. Kotiin hankittiin terassimattoa pitkä pätkä, pressu,* iso uimapatja, lukko ja *köysi telttailuun, tyyny ja kalustemaalia. Ja se kovan onnen amppeliteline, joka lähti sitten kiertoon. Nuo kotiin hankitut maksoivat hitusen alle 200 euroa yhteensä ja kaikki tuli tarpeeseen ja käyttöön, paitsi se amppeliteline. Tämän lisäksi nuorisolle ja miehelle ostettiin kesäksi vaatteita. Että olihan tuossa ostoksia, vaikka nuoriso omat vaatteensa osti tai ainakin katsoi valmiiksi. Ostin myös marjapensaita, mutta niitä en tähän laske, kun eivät ole varsinaisesti tavara.

Ostolakon kannalta tämä oli kyllä ihan hyvä tauko, jotenkin sitä oli hirmuisen nopeasti unohtanut, että ostaminen pääasiallisesti tuottaa aika paljon vaivaa ja hyvin vähän iloa. Kun huhtikuun lopussa tuntui, että ostolakko vaan hankaloittaa elämää niin tämän tauon jälkeen ostaminen ei niin houkuttele vaan tuntuu itseasiassa helpottavalta ajatella, ettei tarvitse ostella mitään tai miettiä tarvitsisiko jotain uutta. Ainoa asia, joka jäi vähän mietityttämään on pyykkinaru tai teline, kuivaustila on välillä vähissä ja sille voisi kai jotain tehdä. En saanut kuitenkaan aikaiseksi kumpaakaan hankkia, joten katsotaan pärjätäänkö kuitenkin entisillä, kesällä toivottavasti pyykin määrä on vähäisempi kun ei tarvitse paksuja huppareita jatkuvasti pyykätä, joten ehkä ongelma vähintään siirtyy syksyyn.

Vuoden 2022 toukokuussa ostokset olivat samantyyppisiä, nuorisolle vaatetta, kotiin muutama tavara, kuten kori, siivilä ja maalia, sekä kaksi puutarhatuolia ja pallogrilli rikkoutuneen tilalle. Rahaa meni viime vuonna suunnilleen sama summa. Eli toukokuu on selvästi kesätavaroiden ja vaatteiden ostamisen kuukausi, joka ei kuitenkaan erityisesti houkuttele ostamaan itselle mitään. Viime vuonna tosin toukokuussa hankittiin myös kesämökkitontille tarvikkeita, haravaa ja lapiota ym, mutta niistä mulla on eri kirjanpito. Sinne ei ole hankittu oikeastaan mitään ns. huvin vuoksi tai viihtyvyyden takia, vaan ihan tontin kunnostamisen kannalta välttämättömiä juttuja, vaikka toki nekin ostamista ja suunnittelua silloin vaativat.

Ostolakko siis jatkukoon ja siitä lähden, että seuraava kuukausi on taas täysi nollakuukausi ostosten suhteen.

*Nämä yliviivatut lähti palautukseen koska totesin etteivät toimi niin kuin olin aluksi ajatellut, tilalle ei tarvita mitään, olisi vaan alunperinkin pitänyt harkita tarkemmin, onneksi palautusoikeus oli voimassa, kun paketteja ei ollut avattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti