torstai 8. kesäkuuta 2023

Ostolakko ja remontti

kuva:pixabay/visiblework 
 

Juuri kun palasin ostolakkoilemaan, tuli hieman yllättäen ajankohtaiseksi kaksikin remonttia kodissa, kun kesälomilla on aikaa näitä toteuttaa kätevämmin kun koulun ja työarjen pyörityksessä. Nuo molemmat remontit ovat olleet suunnitteilla jo pidempään, toinen käytännössä kaikki täällä asutut vuodet eli ovat tarpeen mutta eivät aivan välttämättömiä. Ei siis ole kyse minkään rikkinäisen pakollisesta korjaamisesta vaan enemmän asumismukavuutta ja arjen helppoutta tuovasta muutoksesta.

Rakennutamme uuden väliseinän, jolla jaetaan kotia vähän enemmän osiin, meillä on isohko hyvin avara tila, jossa mm. vessan ovi on sohvan vieressä ja eteinen olkkari ja keittiö kaikki ovat samaa tilaa. En ole nykyisen avotilamuodin ystävä ja iloitsen jo nyt siitä, että jatkossa olohuoneesta ei tarvitse eteisen kaaosta tuijotella ja se vessan ovikin jää sinne seinän taakse piiloon. Tätä remonttia piti miettiä myös mahdollista jälleenmyyntiarvoa silmälläpitäen, mutta seinän voi tarvittaessa purkaa ja se lisää kodin viihtyisyyttä ja käytännöllisyyttä niin paljon, että en usko sen olevan ongelma vaikka joskus myytäisiinkin. Tai en osaa kuvitella, että joku nimenomaisesti haluaisi vessan ja sohvan olevan mahdollisimman avoimesti vierekkäin. 😏

 Samaan syssyyn remontoimme vihdoin kodinhoitohuoneeseen arkieteisen. Tila on pieni ja meillä on pukeuduttu toisessa eteisessä silloinkin, kun tuota uloskäyntiä on käytetty, se ei ole ollut kovin kätevää ja jotenkin tilanne on hiertänyt koko ajan taustalla. Vuosia olen miettinyt, miten pieneen ja kapeaan tilaan ahdetaan pyykkihuolto ja eteissäilytys mutta nyt jotain klikkasi kohdilleen ja keksin ratkaisun yhtenä unettomana yönä. Tuo remontti vaatii muutaman ostoksenkin, mutta koska ne ovat kiintokalusteita, en niitä nyt ostolakkoretkahdukseksi laske. Jatkossa lenkkivaatteet voi pukea lähtiessä ovella ja mäenlaskun jälkeen ei tarvitse karistella lunta koko asunnon läpi lattioille vaan vaatteet saa oven viereen naulaan. Oi ihanuutta!

Lisäksi nuorison kanssa vaihdetaan huonejakoja ja siihen saumaan ostettiin muutama uusi huonekalu entisten ns.pieneksi jääneiden tilalle.

Ostoksia siis tuli kerralla monta, vaikkakin ne ovat remonttitarpeita ja nuorison tavaroita. Sen verran ostolakko kyllä vaikutti, että kartoitin todella huolella, miten voisin käyttää remontin alta purettavia juttuja hyödyksi ja välttää uuden ostamista, joissakin jutuissa tämä vaikuttaa jopa onnistuvan.

Mutta muun tavaran suhteen ostolakko jatkuu, tosin sain apteekin ostosten mukana ilmaisen kangaskassin ja otin sen, oikein kiva ja hieno kassi, eli ihan turhaan ostin ostolakkotauolla kangaskassin. Molemmille on kyllä käyttöä, useampi entinen kangaskassi on rispaantunut ja yksi oli tosiaan roskiskamaa mutta tässäkin olisi lopulta säästynyt ostamiselta kun olisi vielä vähän odottanut. Mutta eipä sitä voinut tietää ennalta. Pääosin en kaupanpäällisiäkään ostolakkovuonna huoli ja harvoin ne kovin houkuttelevia ovatkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti