tiistai 2. toukokuuta 2023

Toukokuun tauko ostolakkoon

 Olen kipuillut tämän ostolakon kanssa enemmänkin viime viikkoina. Moni tavara on hajonnut, moni asia tuntuu vaikealta ratkaista keksimällä ja virittelemällä vanhaa, kun ostamalla saisi toimivan ja kauniin ratkaisun. Ja kyse ei ole mistään hirveästä ostoinnosta, vaan ihan arkisista asioista, joiden kanssa ostolakko tuntuu ottavan enemmän kuin antavan. 

Mietin jo kokonaan luovuttamista, mutta päädyin tässä vaiheessa siihen, että toukokuu saa olla taukokuukausi ostolakon suhteen. Holtitonta ostamista en aio harrastaa, enkä ehkä edes mitään erityisiä ostoksia vain huvin vuoksi tehdä mutta saan ostaa sellaista, mikä on harkittua ja tarpeellista. Kuten tarvittaessa amppelitelineen pihalle. Mietin, että kun meidän pihan ohi naapurit kuitenkin kulkee, niin ehkä on ihan naapurisovunkin takia kivempi, jos piha ei ole mun erittäin kyseenalaisten "tein itse ja säästin"-viritysten esittelyareena. Sisätiloissa nuo viritykset ei ehkä niin koske kenenkään silmään ja sieluun, joten siellä niitä voin edelleen toki tehdä innostuessani.

Saa nähdä, miten sitä osaa ostaa mitään, kun on alkuvuoden itselleen hokenut että "en osta en". Toivon, että toukokuun lopussa ostettua tavaraa ei olisi määrällisesti paljon ja toisaalta olisi taas tunne, että loppuvuoden suhteen ostolakko ei ole mahdoton tavoite. 

Katsotaan josko tänne listailen mahdollisesti ostettuja asioita tai fiiliksen iskiessä kirjoittelen minimalismista, mutta ostolakossa on nyt toukokuun tauko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti