tiistai 31. lokakuuta 2023

Ostolakko: lokakuu- pesukone ja vaatteet hajoilivat

Syksyn Lehdet, Värikkäitä Lehtiä
kuva:pixabay/JillWellington

Lokakuun alku meni hyvin, en ostanut mitään enkä oikeastaan kaivannutkaan mitään erityistä. 

Vaateinventaarion myötä totesin kuitenkin, että joitakin vaatetarpeita alkaa olla ja ihan kuun lopussa tajusin, että pesusta otetuissa työfarkuissa on useampi reikä. Ja tietysti näkyvissä kohdissa, joita ei siististi paikkaa millään. Aloin sitten tarkastella toisia samanlaisia valoa vasten ja on varmaan hyvin lyhyen ajan kysymys eli maksimissaan muutama pesu, kun ne hajoavat samalla lailla, sen verran päivä paistaa kankaan läpi monesta kohdasta. Nämä farkut olivat alunperinkin murheenkryyni kankaan rispaantuessa heti uutena ja olen jopa iloisesti yllättynyt että kestivät edes tänne saakka.

Olin aikonut korvata hajoavat farkut mun kesähousuilla, mutta ei noilla ohuilla viskoosihousuilla kyllä talvella töissä pärjää, joten päädyin housujen ostoon ja tilasin muutamat cargohousun tyyliset kangashousut kokeiluun. Ajatuksenani oli, että jos vähän löysempänä mallina kestäisivät paremmin kuin farkut, eikä mukavuuskaan tietysti mikään vika ole. Joskus nuorena olen samantyylisiä housuja muutamat omistanut ja niissä silloin viihdyin, joten katsotaan olisiko tässä nyt housumalli, jolla vannoutunut farkkujenkäyttäjä luopuisi farkuistaan.

Lisäksi yksi iso ostos tuli lokakuussa, se pyykinpesukone hajonneen tilalle. Uusi kone pesee nopeammin kuin vanha ja olen hitaasti mutta varmasti alkanut tykätä siitä. Tuo ostos tuli todella tarpeeseen ja oli pakollinen.

Loppukuusta ostin myös joitakin joululahjoja, kun sopivia juttuja tuli vastaan ja en sinne jouluruuhkaan todellakaan halua pyörimään lähempänä joulua. Mutta nämä menee siis lähipiirin lapsille, eli eivät ole ostolakkoon kuuluvia.

Muuta tavaraa en ostanut, biojätteen alla pidettävä astia osoittautui huonoksi ja siihen lykkään nyt sitten kaapissa olevan ison muovisen karkkirasian ja toivon että se toimii paremmin vaikkei kovin nätti olekaan. 

Eli lokakuun ostosaldo on muutamia tilattuja housuja, joista edes jotkut toivottavasti ovat sopivat ja yksi iso ostos kotiin eli pesukone. Vähän harmittaa ostolakon rikkominen vaatteiden kohdalla, en ole vielä koko vuonna ostanut yhtään vaatetta itselleni, mutta töissä pitää olla ehjät ja siistit vaatteet. Muuten ostolakko sujui hyvin, ehkä jopa helpommin kuin moni muu kuukausi tänä vuonna, ei vaan jotenkin yhtään huvittanut ostaa, sukkatelinettä pyykinkuivaukseen hetken taas kerran haikailin, mutta sen(kään) ostaminen ei sitten lopulta houkuttanut ja onhan nuo sukat mun henkari+pyykkipojat- virityksilläkin kuivuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti