lauantai 11. marraskuuta 2023

Housujen metsästys

Free pants blue clothing illustration
kuva:pixabay/Clker-Free-Vector-Images
 

Tilasin hajonneiden farkkujen tilalle uusia housuja, useammatkin sovitettavaksi, koska kokemukseni on, että hyvin istuvien housujen löytäminen on ihan onnenkauppaa, olipa ne farkut tai muut housut.

No, tilatut housut tai osa niistä tuli ja niissä oli hirvittävän korkea vyötärö, jonka koen tosi epämukavaksi. Housut lähtivät palautukseen, mutta odottelen edelleen osaa housuista, koska kauppa lähetti tilauksen kahdessa eri paketissa ja tuo toinen paketti on edennyt postissa hitaasti ja lisäksi tilasin vielä toisenlaiset housut, joissa pitäisi olla matalampi vyötärö ja nekin ovat postissa matkalla. 

Kävin myös paikallisessa marketissa ja löysin alerekistä tosi kivat farkut 15 eurolla. Tässä kohtaa pitää mainita, että ostolakon vuoksi en edes katsellut muita vaatteita, vain housuja ja sitten kipinkapin ulos. Ongelma ratkaistuko? Ei sentään, se olisikin ollut liian helppoa. Useamman pesunkin jälkeen nuo housut edelleen nostavat kirvelevän ihoreaktion joutuessaan ihon kanssa kosketuksiin. Ei auta että niissä oli öko-tex-merkintä, mun allergia on siitä hassu, että jotkut kamalimmat haisevat halpamaissa tehdyt housut ei tee mitään allergiaa ja sit joku kallis kotimainen ekomerkki voi vetää ihon ihan rakkuloille. Myöskään väri ei takaa mitään, joskus reaktio tulee vaaleasta vaatteesta, joskus tummasta. Koska housut ovat kuitenkin tosi hyvälaatuisen oloiset ja istuvat hyvin, pesen niitä lisää ja liotan niitä etikassa ja toivon, että se käsittelyaine tai väriaine mikä siellä allergisoi, kuluisi pois. Joskus tuo onnistuu mutta joskus ei. Toivotaan parasta.

Ja tässä sivussa oon sitten töissä aina välillä varovasti pukkarissa kurkkinut peiliin, että vieläkö ne hajonneiden kanssa samanlaiset toiset housut on kasassa joka kohdasta vai näkyykö alusvaattet jostain kohtaa. Vielä on kestäneet, onneksi.

Nyt toivon, että postissa matkaavista housuista edes jotkut olisi malliltaan sopivat ja eivät sitten käytössä aiheuttaisi allergista reaktiota.

Tässä housujen epätoivoiselta tuntuvassa metsästyksessä mietin, että ihan ilman ostolakkoakin tää vaatteiden ostaminen on kyllä melkoisen hankalaa ja jää vähäiseksi kun ärsyttää ostaa jotain, mitä ei sitten pysty käyttämään. Mulla on ollut aiemmin samanmerkkisiä farkkuja, jotka ei oo allergisoinut, mutta näköjään sekään ei mitään takaa.

Housujen metsästys jatkukoon, muuten ostolakko pysyy ja pitää. Mitään isompia houkutuksia ei ole tullut ja marketissakin käydessä oli lähinnä kiitollinen olo siitä, ettei tarvinnut edes miettiä olisiko jotain muuta "pitänyt" ostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti