torstai 21. joulukuuta 2023

Minimalistin jouluinen bling bling eli kaikki pieni ja ihana

 

Voiko minimalistilla olla bling blingiä eli kaikkea pientä söpöä ja ihanaa ja jos voi, miten se sopii yhteen minimalismin kanssa. Vai muuttuuko minimalistiksi itsensä kuvitellut salavihkaa maksimalistiksi ja keräilijäksi kun huomaa löytävänsä kotoaan erilaisia ihania esineitä?

Ei, en edelleenkään halua tai kaipaa kotiini esille runsaasti erilaisia koriste-esineitä, mutta se ihanaa paperikauppaa ja sen kaikkia ihania pikkutavaroita rakastanut pieni tyttö kyllä asuu jossain syvällä minussa edelleen.

Mun kohdalla vastaus siihen, miten bling bling ja pienet ihanuudet yhdistetään minimalismiin on joulukuusi. Tai ei varsinaisesti itse kuusi, joka on meillä keskikokoinen muovikuusi, joka on jo vuosia ollut sama. Meidän allergiaperheessä ei oikea kuusi ole mahdollinen ja lapsetkin toteavat jouluisin kun kuusi otetaan esiin ja kootaan, että onpa ihana muovikuusen haju, nyt tuoksuu ihan joululta vaikka ei tuo meidän kuusi taida enää tuoksua kuin vähän pölyiseltä.😆

 Kuusenkoristeissa ei olekaan sitten mitään minimalistista eikä pelkistettyä: siellä roikkuvat sulassa sovussa eriväriset muovipallot, lasten ihanat jouluaskartelut, muutamat lasten aikanaan lahjaksi saamat tosi kauniit lasikoristeet, erilaiset värilliset köynnökset ja uusimpana muutama muovitimantti. Siellä on kinderin jouluyllätysmunista tulleita kuusenkoristeita, lasten leikeistä jääneitä hienoja pikkuesineitä, joihin on saanut laitettua ripustusnarun ja jokunen Aarikan tonttukin, jotka jo lapsuudessa edustivat mulle sitä söpöintä joulukoristetta, jonka halusin aina ripustaa mahdollisimman hyvälle paikalle kuuseen.

Meillä ei kuusen ja koristeiden lisäksi ole montaa muuta joulukoristetta,  muutamat koristevalot ja seimiasetelma ja jokunen lasten askartelema koriste löytyy niiden lisäksi. Mutta kuusi kaikkine bling blingeineen on ihana ja tuo joulutunnelmaa kotiin. Siinä saa se minun kaikkea ihanaa ja kimaltavaa rakastava sisäinen pieni tyttö koko vuoden annoksen söpöä ja kaunista pikkutavaraa ja bling blingiä. 

Ja yhtä lailla joulun jälkeen loppiaisena on kiva pakata joulukuusi koristeineen pois odottamaan taas seuraavaa joulua ja nauttia taas avarasta tilasta ilman ylimääräistä tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti