keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Ostolakkovuoden tavarayhteenveto: mitä ostin ja paljon meni rahaa

 


Nyt on vuosi lopussa ja aika katsoa mitä kaikkea ostolakkovuonna tuli kuitenkin ostettua. Uskaltaudun jo tekemään tämän yhteenvedon, loppuvuonna kun ei ole tarkoitus ostaa mitään, ei edes käydä kaupassa.

Itselleni ostin toukokuussa kangaskassin 2.95e ja tyynyn 24.90e, kesäkuussa sain kangaskassin kaupanpäällisenä 0e, marraskuussa hajonneiden siistimpien töissä pidettävien housujen tilalle ostin uusia housuja kolme paria, ne maksoivat yhteensä 49 euroa ja lisäksi kahdet lökärit 2,5e/kpl eli yhteensä 5e. Lisäksi puhelimesta hajosi akku ja sen myötä marraskuussa ostin uuden akun ja kaksi latauspiuhaa, akku maksoi 18.90e ja piuhat 5e ja 2.9e. Joulukuussa tuli vastaan sloggin pikkareita alennuksessa 3 paria/15 euroa ja päädyin ne ostamaan koska entisistä olin paikannut moooonta reikää ja näitä harvoin on tarjouksessa. Laatu sloggilla on kyllä huonontunut viime vuosina, valitettavasti, eivät ole enää ihan hintansa arvoisia. Joululahjakirjoja tilatessa ostin myös itselleni kirjan joka maksoi 5e, se oli hurjassa alennuksessa ja sellainen, jonka olin lukenut jo e-kirjana mutta jonka uskon lukevani useampaan kertaan ja siksi halusin sen myös fyysisesti hyllyyni (kirja on Sarah Haywoodin Kaktus, suosittelen lämpimästi!).

Koko vuoden saldo itselle ostetuissa tavaroissa oli 6 tavaraa ja 8 vaatetta, joista jokainen vaate tuli hajonneen tilalle, tyyny kuluneen tilalle, laturin piuhat hajonneiden/huonojen tilalle, samoin akku. Kangaskassikin oli hajoneen tilalle, mutta kun sain tuon ilmaisen, olisi ostamisen voinut siinä jättää väliin, molemmille on kyllä käyttöä, koska pesen kangaskasseja suht usein. Ainoa ostettu tavara, joka ei korvannut mitään hajonnutta oli tuo kirja, olkoon se nyt sitten vaikka joululahja itselleni.🎄 Rahaa meni itselle ostettuihin tavaroihin 128.65e, josta vaatteisiin 69e. Vertailun vuoksi vuonna 2022 meni omiin ostoksiin vaatteet mukaanluettuna n. 400e ja vuonna 2021 n.420e, joten vaikka se ei siltä tuntunutkaan, älä osta mitään- vuosi kyllä vähensi mun henkilökohtaistakin ostamista tuntuvasti. Tämä oli kiva huomata!

Kotiin ostetut niputin yhteen ja astiat  ja pyykkikoneen erikseen. Pyykkikone maksoi 300e ja astioihin meni vähän reilu 300e, mutta näitä en ostanut vain hinta edellä, vaan halusin mieleiset, kauniit ja toimivat astiat ja sellaiset ne ovat olleet. Tällaisia ei osteta vuosittain ja nämä nyt vaan sattuivat hajoamaan juuri tänä vuonna. Muihin kotiin ostettuihin asioihin, kuten hajonneiden tilalle ostetut kattovalaisimet, tyynyt (ja se kovan onnen amppeliteline) ja vastaavat eli käyttötavara, jonka ostaminen tuntui tarpeelliselta tai välttämättömältä meni n. 500e. Viime vuonna tuollaiseen yleiseen käyttötavaraan meni melkein tonni, joten sekin summa tänä vuonna puolittui. 

Remonttitarvikkeisiinkin meni lähemmäs tonni ja työt päälle, mutta nämä nyt ei varsinaisesti ostolakon piiriin kuuluneet ja olivat joka pennin arvoisia. Tällaiset kulut eivät meillä ole vuosittaisia ja näitä varten myös säästetään.

Nuorison ja miehen juttuihin menneitä en tähän laske, ne olivat ostolakon ulkopuolella alunperinkin. Osa kotiin ostetuista jutuistakin oli oikeastaan lähinnä nuorison tarpeisiin, mutta kirjasin kotiin ostetuihin sellaiset, joita satunnaisesti voi kaikki käyttää.

Ei siis nollan ostoksen eikä nollan euron vuosi, ei edes lähelle, mutta selkeä parannus edelliseen vuoteen. Ostolakko toi siis edes jonkun verran kaivattua muutosta omiin ostotottumuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti