perjantai 1. maaliskuuta 2024

Minimalistin värinälkä

Huone, Kukat, Ikkuna, Sisustus, Talo
kuva:pixabay/lavnatalia

      

Vaikka en tunnista tai tunnusta itseäni varsinaisesti sisustusta harrastavaksi ihmiseksi ja pääosin meidän kalusteet ja tekstiilit ovat vanhoja eikä niitä uusita, joku sisustuskärpänen on kuitenkin minuun iskenyt. Olen katsellut kotia jo pidempään sillä silmällä, olisiko jotain, mikä kaipaisi uutta väriä pintaan tai voisiko kodin yleisilmettä jotenkin muuten piristää. Ja nimenomaan kaipaisin kotiin vielä lisää värejä, jotain pastelleja ja raikkaita, ehkä kukkakuosiakin.

Jostain syystä sisustusväreissä tarjonta tuntuu varsinkin Suomessa olevan usein hyvin neutraalia, enkä itsekään ole tästä ajattelusta vapaa. Tuntuu tosi vaikealta ajatukselta maalata seinät räväkän värisiksi, koska ajatuksissa kummittelee, että jos jossain kohtaa alkaa myymään, joutuu myymistä varten joko tekemään uuden pintarempan tai sitten värit näkyy hinnassa madaltavana tekijänä tai myyntiä hidastavana. Tästä on edellisen kodin kohdalta kokemusta, välittäjät ihan suoraan sanoivat, että vaikeuttaa ja hidastaa myyntiä kun on erikoisempia värivalintoja. Kaupaksi se koti meni lopulta ihan nopeaan, mutta käsittääkseni ostajat laittoivat nuo pinnat uusiksi.

Toisaalta, vaikka tämän kodin tulevaisuudessa päätyisi myymään, niin jos asutaan tässä vaikka seuraavat kymmenen vuotta, voisi ajatella että oma viihtyvyys ja omaa silmäää miellyttävä värimaailma on tärkeämpää kuin se mahdollinen haitta, joka erikoisemmasta värimaailmasta mahdollisessa myyntitilanteessa tulisi. Maalaaminen on minimalistille niin helppo tapa tuoda väriä ja eloa kotiin, ei tarvitse irtotavaraa, ei tarvitse uusia kalusteita ja seinien ja listojen väreillä saa muutettua kokonaisilmettä suhteellisen edullisesti ihan toisenlaiseksi. Entisen kodin pintoja maalasin itse, mutta tässä kodissa on sen verran korkea huonekorkeus, että maalaaminen täällä on haasteellisempaa.

Välimallin kompromissina olen pohtinut myös väliovien maalaamista tai tapetointia jollakin kuviotapetilla, tapetista en isoissa seinissä niin välitä, maali on paljon käytännöllisempää ja helpompi myös kunnostaa tarvittaessa uudella maalikerroksella, mutta oveen se tapettikin voisi olla ihan hauska vaihtoehto. Myös kylppäriin olen miettinyt kaakelitarroja tai vastaavaa, entisen kodin kylppäri oli kimaltavaa turkoosia ja sinistä ja nykyinen on tylsähkö valkoharmaa. Myös kaakelimaali on houkuttanut, mutta sen kestävyys epäilyttää.

Jatkan siis erilaisten maalikarttojen tutkiskelua ja sisustustarrojen vertailua, saa nähdä miten tässä  värinkaipuussa lopulta käy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti