perjantai 27. tammikuuta 2023

Vaatepulma heti vuoden alkuun

 

Enpä olisi uskonut, että ensimmäinen ostamattomuus-vuoden ongelma liittyy lähes uusiin farkkuihin, mutta niin näyttää nyt olevan. Ostin h&m:ltä edullisia farkkuja entisten, hajonneiden ja paikattujen ja sen jälkeen uudelleen hajonneiden farkkujen tilalle loppuvuodesta. Töissä pitää olla kohtuullisen siististi pukeutunut, rento farkkutyyli käy, mut college-housut ei sentään ole ok.

 Ja tänään huomasin, että yhdissä noista farkuista on pieni reikä taskun reunassa ja takaa muutamasta kohdasta kangas on jo ihan kulunut, vyötärönauhasta ja vyölenkeistä, eli kohdista joihin ei kohdistu edes mitään kulutusta. Farkut ovat siis alkujaankin laadultaan ilmeisen huonot. Ostin toiset ihan samanlaiset kun sopivat ja kivat löytyi, toinen pari näistä on ihan kunnossa ja käyttökertoja ei tosiaan vielä paljon ole.

Nyt sitten mietin reklamointia, jos samanlaisia vielä saisi tilalle. Toisaalta, ovatko mahdolliset korvaavat samanlaiset yhtä huonot ja jos ovat, kannattaisiko ottaa mahdollinen korvaus vaan rahana? 

Oman lisänsä tuo se, että reagoin todella moniin vaatteisiin allergisesti, iho kutisee ja menee rakkuloille, joten uusien vaatteiden ostaminen on hankalaa, kun ei koskaan voi tietää, voiko vaatetta käyttää edes useiden pesujen jälkeen.

Olen aiemminkin miettinyt, olisiko jotain muuta housutyyliä, joka korvaisi farkut ja olisi rento, mutta ei liian rento. Olettaisin että jotkut löysemmät, suorat housut voisivat kestää paremmin kuin farkut, mutta pelkään että tyyli menisi töihin jo liian rennoksi. Varsinaisia hienompia suoria housuja, villakangashousuja tai hametta en osaisi käyttää, farkut on teinistä asti ollut mun perusunivormuni.

Hankalinta on, että olin laskenut työpukeutumiseni tänä vuonna noiden uusien farkkujen varaan ja jos en osta uusia, jotain korvaavaa pitäisi keksiä, eikä mun vaatekaapissa ole tosiaan mitään hyllyn takanurkkaan unohdettuja aarteita tai tuunattavia housuja. Yhdet vanhat hajonneet farkut on odottamassa roskiin menoa, ehkä yritän niistä paikkailla hetkeksi varahousut. Ostaa en haluaisi, joten katsotaan miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti