perjantai 31. maaliskuuta 2023

Ostolakko: maaliskuu

 Ostolakkovuoden ensimmäiset ostokset on tehty, tosin ne eivät ole minun ostamiani tai minulle, mutta laitan nekin kuitenkin ylös tännekin. Ostettiin siis kaksi ilmanpuhdistinta, terveyssyistä, joten ne eivät olleet ostolakon piiriin varsinaisesti kuuluvia. Lisäksi ostoissa oli kirjoitusvälineitä nuorisolle ja yhdelle lapsista huppari. Tämän lisäksi puoliso oli käynyt ostamassa pyykkipoikia, meillä on pihassa havukasveja, joita pitää suojata keväällä kankaalla ja nuo suojapussit lentelivät jatkuvasti karkuun, joten niiden kiinnittämiseksi nuo pyykkipojat. Vähän kiristelin hampaitani miettiessäni, että olisinko tuohon jonkun systeemin keksinyt ilman ostamista, mutta voi olla että en ja puoliso ne karanneet kankaat on joutunut pyydystämään ja laittamaan uudelleen, joten ehkä olisi kohtuutonta minun ostamattomuuteni takia vaatia häntä jättämään ostamatta jotain, mikä tuohon auttaa.

Viime vuoden maaliskuussa ostin itselleni neulepuikot, minulla oli vain yhdet sukkapuikot tuota kokoa ja niistä oli hävinnyt yksi puikko, eli kadonneen tilalle tuli tämä ostos. Hävinnyt sukkapuikko löytyi muuten vihdoin loppuvuodesta sohvan sisältä, mutta sitä sohvan välistä irroittaessa puikko hajosi. Tosin migreenin takia en ole uskaltanut pitkään aikaan neuloa, joten tämä ostos saattoi tavallaan olla turha. Lisäksi ostettiin kartonkia korttiaskarteluun ja vaatteita nuorisolle ja miehelle. Kaikki tuli käyttöön ja vaatteet olivat kasvavan nuorison kohdalla ihan tarpeeseen ostettuja. 

Rahaa meni ostoihin viime vuonna maaliskuussa noin 150 euroa yhteensä, tänä vuonna noin 65 euroa + ilmanpuhdistimet sitten useamman satasen.

Kun katselen ostokirjanpitoani edellisiltä vuosilta ja vaateostoja vuosia taaksepäin, alkuvuosi tuntuu olevan minulle aikaa, jolloin ostoksia tulee luonnostaankin suhteellisen vähän. Luulen, että se voi johtua pitkälti siitä, että joulun aikaan tulee lahjojen muodossa sen verran tavaraa kotiin, että niiden myötä ei ihan heti uutta tavaraa tarvitse eikä edes halua. Meillä ei aikuiset saa kuin muutamia lahjoja, mutta nuorison lahjojen myötä joulun lahjahuumasta pääsee osalliseksi kyllä aikuisetkin.

Ostolakko omalla kohdallani suunnilleen edelleen piti, kotiin tai itselleni en ostanut mitään, nuo pyykkipojat olivat vähän rajatapaus vaikka olivatkin puolison ostamat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti