sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Vaatteet numeroina

 

Tennarilöytö parin vuoden takaa

Koska itseäni kiinnostaa muiden vaatemääriin liittyvät blogikirjoitukset, päädyin siihen, että itsekin avaan vähän omia vaatemääriäni. Tähän inspiraatiota toi Ministi arkea-blogin  Riinan blogikirjoitus tavaroista, joita hän omistaa vain yhden. 

Itsekin omistan vain yhden juhlamekon, vaikka pidän mekoista ajatuksen tasolla, olen tosi huono sellaisia käyttämään. Tuo juhlamekko on ostettu yli viisitoista vuotta sitten, se on ihana vaaleanpunertava ja kirjailtu ja olen pitänyt sitä useimmissa kesäajan juhlissa kaikki nämä vuodet. Tosin nykyään se on vähän liian tiukka ja tykkäisin enemmän pitkästä kuin polvipituisesta, mutta en ole yhtä kivaan pidempään mekkoon törmännyt, joten entisellä mennään.

 Ja nuorempana mulla oli vain yhdet kengät, sellaiset paksumpipohjaiset skeittitennarit (Spirit läppälenkkarit), joita pidin kesät ja talvet, talvella villasukan kanssa ja kesällä ilman, Aina oli kuivat ja lämpimät jalat ja vasta kun tuon tennarimallin valmistus tai maahantuonti lopetettiin, jouduin ostamaan eri kengät eri vuodenaikoihin.

Housuihin ja päällyspaitoihin minulla pätee kolmen sääntö. Eli kolme samanlaista on sopivasti, yksi päällä, yksi pesussa ja yksi puhtaana. Minulla on siis kolmet farkut, kolmet urheilulökärit, kolmet legginsit ja kolmet kesähousut sekä kolme paksumpaa hupparia, kolme ohuempaa hupparia, kolme paksumpaa kotipaitaa, kolme hienompaa paitaa ja kolme pitkähihaista kesäpaitaa. 

Näiden lisäksi yksittäisiä vaatteita löytyy muutama, yhdet juhlahousut, yhdet pyjamahousut, yksi trikoohame, neljä pitkähihaista trikoopaitaa ja yksi fleecepaita sekä t-paitoja ja hihattomia yksi pino kaapissa. Vaatemääräni tuntuu itsestäni sopivalta, ei vähältä eikä paljolta. Ulkovaatteista minulla on pareittain takkeja, yksi töihin ja yksi kotiin aina kautta kohti eli yhteensä kuusi takkia, mutta ulkohousuja on vain yhdet syksyyn ja yhdet talveen. 

Kenkiä on vähän samalla logiikalla, kahdet aina kenkätyyppiä kohti, paitsi juhlakenkiä on vain yhdet. Kengissä tennarit ovat nykyään mun heikkous, kivoja tennareita voisin ostaa ehkä huvin vuoksikin, mutta olen yrittänyt pysyä siinä, että vain rikkoutuneiden tilalle ostan uudet. Ihan aina ei tuo ole onnistunut, koska kivoja, halpoja ja omaan jalkaan sopivia kenkiä ei ole aina helppo löytää, jolloin joku huippu alelöytö on kyllä saattanut lähteä kaupasta mukaan, vaikka entiset kengät olisivat olleet vielä ehjät. Kuten nuo kuvan ihanat kesätennarit, jotka oli alehyllyssä seitsemällä eurolla ja ostin pari vuotta sitten, ovat kyllä olleet kovassa käytössä siitä asti. Kenkiä mulla on kuitenkin yhteensä vaan reilut kymmenen paria, joten ei ole ihan käsistä lähtenyt tennari-innostus.

2 kommenttia:

  1. Hi, näitä on aina kiva lukea. Itsekin olen harkitseva vaatteiden suhteen mutta kun harrastaa liikuntaa niin vaatemäärä paisuu. Yksillä treenitirkoilla ei pärjää jos monet treenit viikossa. Myös kengät... puutarhatöissä turvakengät, patikoidessa vaelluskengättai sandaalit ja sadesäällä kumisaappaat ja kesäsäällä varvastossut kotona ja kaupungilla sandaalit, lenkillä lenkkarit, asiakastilaisuukissa talvella saapikkaat ja kesällä korkeakorkoiset kävelykengät, avannossa avantotossut, ... vaikka kenkiä on paljon ei se tarkoita että niitä jatkuvasti ostaa. Vaellskengätkin ovat todella iäkkäät, hyvällä hoidolla ne kestävät vuosia.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kommentoit!:)
    Tuo on kyllä totta, että eri tarkoituksiin tarvitsee erilaisia kenkiä. Silloin kun menin yhdillä kengillä, ne hajosivat parissa vuodessa. Nyt kun on eri vuodenaikoihin omansa, kengät kestää paljon pidempään. Joten kengissä useampi pari eri tarkoituksiin on viisas ratkaisu.

    VastaaPoista