keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Poistuvia tavaroita ja varaston tulevaisuus

 Otin sitten itseäni maaliskuussa niskasta kiinni ihan niin kuin suunnittelinkin ja kävin vihdoin läpi nuo kaappeihin kertyneet poistettavat tavarat, joita olin säästellyt ostolakon aiheuttamassa "jospa siitä vielä jotain saa"-tunteessa. Lisäksi käytiin nuorison vaatekaappeja yhdessä läpi ja sieltä lähti kiertoon ihan reilusti pieneksi mennyttä vaatetta. 

Taloudesta poistui maaliskuun aikana 49 tavaraa, joista oli vaatteita 25, muita tekstiilejä kymmenen ja loput hajonneita tavaroita ja vanhoja leluja. Sain vihdoin poistettua kaapista ne vanhat rispaantuneet pyyhkeet, joita ei enää pystynyt korjaamaan ja kävin läpi myös naamiaisasulaatikon, jonka kaikki asut olivat lapsille jo pieniä. Kerrankin olin oikeaan aikaan liikkeellä, ehjät naamiaisasut laitoin kierrätykseen, joten joku ehkä ehtii tehdä sieltä löytöjä vappunaamiaisiin.

Tilaa tuli lisää ja käytössä olevat tavarat sai kätevämmin pinoihin, joten tämä raivaaminen tuotti myös hyötyä ihan tavallisiin arkipäiviin.

Se on kyllä harvinaisen totta ainakin omalla kohdallani, että kun tuntuu että kaipaa jotain uutta kotiin, olisi järkevintä siivota tai vaikka vaihtaa huonekalujen paikkaa. Pienikin muutos tai järjestely saa katsomaan kotia taas uusin silmin, siinä ei uusia verhoja tai purnukoita oikeasti tarvitse. Ja kun käy läpi tavaroita, ei myöskään halua niitä lisää, kun entisistäkin huolehtiminen vaatii oman aikansa. 

Seuraavaksi suunnitelmissa olevana projektina on käydä ulkovaraston tavarat läpi ja luopua osasta ja sitten järjestellä se niin, että siellä voisi kesällä oleskella halutessaan. Pinterestissä on ihania juttuja kun hakee "she shed" ja kun meillä tuollainen pieni rakennus pihassa on, on jotenkin järjetöntä, että siellä on vain tavaraa ja siksipä aion siitä jonkunlaisen kesäolohuoneen virittää. Ostolakkoa tämän ei ole tarkoitus rikkoa, joten mielikuvitusta saatetaan tarvita, kun varastoa kalustetaan, mutta toivon, että tässäkin asiassa alkaa mieleen tulla luovia ratkaisuja.

Mietin kyllä sitäkin, että en ehkä ihan loppuun asti miettinyt ostolakkoani, kun olisi sekä varaston tuunailemista että mahdollista kesätelttailua suunnitelmissa, kumpikin mitä ihanin tekosyy jos jonkunlaiselle ostamiselle. Mutta joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön eli ostolakko jatkuu. Raportoin kyllä tännekin, miten varaston kesän myötä käy ja jos siitä tulle hieno, saatan laittaa jotain kuviakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti