tiistai 20. kesäkuuta 2023

Luovia ratkaisuja

Free Hangers Laundry photo and picture
kuva:pixabay/sapto7

                                          

Ostolakkolaisen arkeen on palattu ja hyvä niin. Remonttihommat etenee, hitaasti mutta varmasti, muutama ulkopuolinen urakoitsijakin tarvitaan käymään, joten kaikkea ei saa heti tehtyä ja ihan valmista on vasta syksymmällä. Remonttiin liittyviä tavaroita on nyt kasattuna yhteen kasaan, mutta eivät haittaa arkea onneksi oikeastaan lainkaan.

Remontin myötä kuitenkin huomasin tarpeen yhdelle ylimääräiselle pöydälle pieneen (varasto)huoneeseen, josta tulee jonkunlainen vieraskamari/työnurkkaus. Tässä meinasi iskeä jo ostamisen tarvekin, kunnes tajusin, että yhdet iloisen väriset metalliset pöydänjalat jää nuorison huoneesta ylimääräisiksi ja tarvitaan vain pöytälevy. Varastoa tyhjentäessä oli siellä ylimääräisiä varastohyllykön osia, joista mies lupasi nikkaroida sellaisen laudoista tehdyn pienen pöytälevyn. Jo ongelmajätekeräykseen menossa olleita maalinloppuja saadaan käytettyä tuon maalamiseen, joten ei tarvitse ostaa mitään ja luulen että ruuveja ja naulojakin sen verran löytyy miehen varastoista, että niillä osat kasaa pöytälevyksi.

Toinen tarve oli edelleen pyykin kuivaukselle, meillä on ulkona ollut narut, joissa pyykkiä on kuivailtu ja tuuletettu, mutta narut ovat terassille mennessä heti ensimmäisenä ja aika ruman näköiset. Kaikenlaisia telineitä ja ties mitä systeemejä olen miettinyt ja netistäkin katsellut, kunnes tajusin, että tuossa terassin reunassa on tanko, jossa olen kuivannut mattoja ja siihenhän ne vaatteet saa kätevästi henkareissa roikkumaan. En normaalisti harrasta henkarikuivatusta kovin usein, joten en ollut osannut ollenkaan ajatella asiaa siitä kulmasta. Nyt siihen mahtuu moninkertainen määrä vaatteita ja kun mattoja pestään tai tuuletetaan meillä harvoin, ei nuo vaatteet tuossa ole tiellä. Eivätkä samalla lailla näy paraatipaikalla terassilla oleskellessa.

On aina yhtä hauskaa keksiä joku tuollainen uusi oivallus, joka tekee arkea helpommaksi. Entisessä kodissa asuttiin piiitkään, joten siellä kaikki tällaiset jutut oli hioutuneet tosi toimiviksi, mutta vaikka nykyisessäkin kodissa on asuttu jo vuosia, täällä vielä näköjään keksii joskus uusia keinoja, miten asiat saa toimimaan paremmin ja helpommin. Ja mikä parasta, ihan ilman uuden ostamistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti