maanantai 31. heinäkuuta 2023

Ostolakko: heinäkuu

Heinäkuu oli tänä vuonna mulla varsinainen kesälomakuukausi ja ostin tosiaan ostolakosta huolimatta kasan astioita. Lisäksi tuli ostettua remppatarpeita, kuten maalia, pakkelia ja teippiä. Mikään noista ei kaduta, tulivat tarpeeseen ja käyttöön ja oli tosi kiva, että remonttijutut edistyivät hyvin.

 Lisäksi ostin yhden asian, joka on tavallaan nuorisoa varten, mutta ehkä kuitenkin osaltaan kodintavaraan kuuluva, eli unipussin. Yökyläilijöitä varten on ollut vähän epämääräisiä peittovirityksiä ja Finlaysonilla oli -60% ale, olen noita unipusseja kytännyt siis useamman vuoden, että tulisiko joskus halvalla vastaan. Meillä on yksi ennestään, ostettu paikallisen marketin poistohyllystä muistaakseni parilla kympillä. Yksi on ollut vähän liian vähän meidän porukan kaveri-yökyläilyssä ja nyt kun oli sopiva tarjous niin ostin vihdoin toisen. Jokainen ei tarvitse omaa, mutta joskus on kuitenkin useampi yökyläily tai yökyläilijä samaan aikaan. Ei kaduta tuo ostos, on ihanan helppo tapa petata yökyläilijälle peti ja tosi kätevä laittaa leirille tai kyläilylle mukaan. Lisäksi sain käytettyä yhden vanhan vähän epämääräisen kokoisen vieraspussilakanan nyt sitten pyykkipussien materiaalina, eli siihen ei tarvinnut kangasta ostaa.

Unipussi

Aika harvoin ostaminen ilahduttaa minua millään lailla, enemmän se tuntuu usein pakolliselta pahalta, mutta tuon unipussin löytäminen oli kyllä kiva juttu, niin monta vuotta olen miettinyt että toinen sellainen helpottaisi arkea.

Itselleni en ostanut mitään, vaikka astiat toki oli omaan makuun ja siinä mielessä myös itselle. Eikä kyllä ollut tarvettakaan millekään. 

Poistuvia tavaroita oli yli sata, nuoriso raivasi huonejärjestyksen muutoksen myötä omia tavaroitaan ja sieltä oli iso osa ja siihen päälle vanhat astiat ja pieneksi menneitä ja rikkinäisiä vaatteita. Myönnettäköön, että olin sen verran lomamoodissa ja lähtevää tavaraa oli niin paljon, että sadan pinnassa lopetin niiden tarkemman kirjaamisen. Muutenkin intoni lähtevän tavaran laskemiseen on vähentynyt, saa nähdä viitsinkö pitää loppuvuodesta enää lähtevistä tavaroista kirjanpitoa.

Rahaa meni paljon, eniten kuukausitasolla tänä vuonna tähän mennessä, astioihin reilu 300 euroa, nuorison vaatteisiin useita satasia ja remppatarpeisiinkin yli satanen. Toisaalta nyt on syksyn vaateostot nuorisolle tehty ja toivottavasti mikään kotona ei hajoa ja remppakamojakaan ei enää pitäisi joutua isommin ostamaan, joten jospa tämä ostolakkovuoden loppupuolisko voisi olla sitten ihan nollalinjalla ostoksissa.

 

2 kommenttia:

 1. Piti ihan googletella unipussi kun se oli terminä ihan uusi.

  Kätevä idea mutta voi kamala mikä hinta ilman alennuksia :O Onneksi löysit hyvällä hinnalla ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on kätevä systeemi ja tosi paljon mukavampi sisänukkumisessa kuin tavallinen makuupussi mutta en kyllä ole taipunut maksamaan normaalia hintaa enkä edes parinkymmennen prosentin alennuksella ole raaskinut ostaa. Hyvä tarjous kyllä sattui kohdalle :)

   Poista