keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Uudet lautaset


 Aiemmin kirjoitinkin, miten huomasin meidän lautasten olevan puhkikuluneita lasituksesta ja uusien ostamista en siksi oikein uskaltanut lykätä ostolakon jälkeiseen aikaan. Joten astiaostoksia tuli sitten tehtyä reilulla kädellä kesken ostolakon. 

Astioiden ostaminen ei ostamisen suhteen ollut mitenkään erityisen ilahduttavaa, piti kiertää eri kauppoja ja selata nettiä ja pohtia kalliimman & (ehkä) eettisemmän ja halvemman & kivemman välillä. Vähän kompromisseja tein, mutta uudet lautaset ovat kyllä nyt omaan silmään kauniita ja sopivia. Kuten kuvasta näkyy (siinä ei tosin ole kaikki uudet lautaset, osa on pesussa), en ostanut mitään yksittäistä sarjaa, aiemmatkin lautaset olivat keskenään erilaisia ja tykkään, kun kattauksessa on sellaista eriparisuutta. Uusien astioiden värit ja kuviot ovat ehdottomasti oman näköisiä ja kattausta on mukava katsella eli ostamisen lopputulos on kyllä hyvä ja onnistunut. 

En kuitenkaan raaskinut ostaa kalliita ja kauniin värisiä ihan niin paljon kuin oltaisiin tarvittu, joten ostin sekaisin värillistä teemaa, muita värikkäitä ja valkoista martinexin peruslautasta alennuksesta. Leipälautaset ostin Ikeasta, neliönmallisia ja valkoisia, väri on mun makuun tylsähkö kun kaikki on valkoista, mutta niitä tarvittiin niin paljon, että piti mennä hinta edellä ja muoto niissä on kivannäköinen. 

Erityisesti kulhoissa oli kiva valita kuviollisia ja Polle on lapsuudesta jo mun suosikki, joten sen kohdalla valinta oli erityisen helppo. Rahaa meni, mutta toivon ja oletan, että nämä astiat kestää vähintään sen kymmenen vuotta, joten uusia astioita ei tässä mittakaavassa varmaan tarvitse ostaa vuosiin, ehkä jopa vuosikymmeniin.

Mulle oli aika yllätys, että Ikean astiat oli kaikki Euroopassa tehtyjä, kun taas tuo Arabian teema tehdään Thaimaassa ja nuo muut oletettavasti Kiinassa. Eli ne kalleimmat merkkiastiat saattoivatkin olla eettisesti katsoen huonompi ostos kuin Ikean lautaset. Toisaalta, kiva kun halvallakin voi saada suhteellisen lähellä tuotettua!

2 kommenttia:

  1. Kiva värimaailma lautasissa <3 Minullakin eriparisia mutta tykkään just ettei kaikki ole samaa sarjaa, se on omaan makuun vähän tylsää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, itsekin kyllä tykkään kovasti.<3 Entiset oli enemmän sinisen sävyjä, ihan jees nekin, mutta nämä on ehdottomasti enemmän oman väriset.

    VastaaPoista