tiistai 8. elokuuta 2023

Lautasista lamppuihin

Tällaisia ostettiin sitten useampikin
 

Juuri kun sain astia-asiat kuntoon, uudet ja kivat rikkipuhkikuluneiden tilalle ja ehdin ajatella, että nyt ei ainakaan enää ole mitään, mikä voisi hajota niin meiltä hajosi kattovalaisimet. Tai oikeastaan jo viime vuonna hajosi yksi, istuttiin olohuoneessa sohvalla ja yhtäkkiä rysähti lampusta varjostin-osa alas lattialle. Meillä on kaikissa huoneissa samanlaiset valkoiset valaisimet, olivat ostaessa halvat ja ulkonäöltään sekä valonanto-ominaisuuksiltaan ihan huiput. Mutta eivät kovin pitkäikäiset näköjään.

Tuota yhtä alas rysähtänyttä valaisinta tutkiessa kävi selväksi että muovi oli kellastunut ja hapertunut ihan valaisimen yläreunasta ja lopulta se antoi periksi ja valaisin meni kahtia. Korjaaminen oli mahdotonta, muovi oli sen verran haurastunutta. Koska valaisin oli edelleen kivoin mitä olen nähnyt, ostettiin hajonneen tilalle uusi samanlainen ja tarkastettiin muutkin valaisimet, joissa kieltämättä näkyi samanlaista kulumaa. Ajattelin kuitenkin, että muut valaisimet ovat vähemmällä käytöllä kuin hajonnut olohuoneen päävalaisin ja toiveikkaasti kuvittelin, että eihän ne muut nyt samalla lailla mene hajoamaan. 

Kunnes viime viikolla huomasin, että makuuhuoneiden valaisimissa on nyt kaikissa sama vika, valaisimen muovi on kellastunut ja kahdessa jo haljennut osittain, eli valaisimen kupu voi tulla alas milloin vain. Ostettiin siis makuuhuoneisiin nyt sitten kerralla uudet valaisimet, taas ihan samanlaiset kuin entiset ja toivon, että ne kestäisivät edes jokusen vuoden ehjänä. En yksinkertaisesti jaksanut alkaa selvitellä olisiko joku muu valaisin yhtä hyvä valonanto-ominaisuuksiltaan, mulla migreeni laukeaa liian kirkkaista valoista helposti ja noiden valaisinten kanssa sitä ongelmaa ei ole, joten ilmeisesti tyydyn näissä siihen, että laatu on huono ja olen vaan iloinen että samanlaisia saa edelleen ja voin ostaa aina hajonneiden tilalle uudet. Hinta oli noissa kyllä noussut hurjasti, joten toivottavasti laatukin olisi sen myötä parantunut (epäilen..). Ei siis tullut nollan ostoksen kuukautta tästäkään, mutta Suomen syksyssä ei ilman valaisimia pärjää, joten ostamisen voi katsoa olleen pakollista.

Tässä oli kuitenkin yksi asia, joka aidosti ilahdutti. Nimittäin se, että samanlaista tuotetta sai edelleen. Tosi usein jonkun hyvän/kauniin/kivan vaatteen tai tavaran suhteen käy niin, että kun se menee rikki, ei samanlaista enää saa mistään. Ja mä taas haluaisin useimmiten ostaa ihan samanlaisen tilalle. Kiva että edes joskus se sentään onnistuu.:)

2 kommenttia:

  1. Kivan yksinkertaisen näköinen lamppu. Pidempää ikää uusille ostoksille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivon kovasti että laatu olisi näissä parantunut!

      Poista