torstai 24. elokuuta 2023

Valmista tuli!

Valmis, Tarpeeksi, Pois, Loppu
kuva:pixabay/geralt

Kaikki meidän keväästä asti käynnissä olleet remontit ovat vihdoin valmiit! Ihanaa!💖

Remonttiputki alkoi siitä, kun pihavarastoon lisättiin ikkuna ja se oli onneksi nopea juttu ja enemmän aikaa menikin varaston tavaroiden läpikäyntiin, raivaamiseen ja kierrättämiseen. Sitten kesän mittaan tehtiin ulkolaatoitusta ja rempattiin kodinhoitohuonetta, sinne saatiin sijoitettua arkieteinen ja pyykkihuolto järjestettiin uusiksi ja kalusteita vähän muutettiin noihin liittyen. Lisäksi tehtiin muutoksia niin, että lämpimästä varastohuoneesta, joka oli ollut lemmikkihuoneena, tuli vieraskamari/työhuone ja huonejärjestyksiä vaihdettiin ja yksi uusi väliseinä rakennettiin. Osa hommista tehtiin itse ja osa teetettiin tutuilla ja luotettavilla remppamiehillä ja sekin oli kyllä joka pennin arvoista. Aika pienillä muutoksilla saatiin kotia todella paljon toimivammaksi, erillinen työhuone on osoittautunut todella hyödylliseksi ja nuorisokin on ollut uusiin tiloihinsa tyytyväinen, saivat enemmän omaa rauhaa ja me vanhemmat isompi makuuhuone, johon ei kaikki musiikinkuuntelukaan kuulu.

Pohdin aiemmin täälläkin kovasti meidän ihanien maalattujen puuhyllyjen kohtaloa ja osa lopulta päätyi sinne pieneen vieraskamari/työhuoneeseen mutta muutama tulikin meidän vanhempien makuuhuoneeseen ja niissä on nyt sitten laatikoissa tavaraa ja kirjoja, jota nuoriso ei enää halunnut omiin huoneisiinsa mutta joita ei kuulemma saa hävittää. Ja suurin osa meidän lautapeleistä, harrastetaan lautapelejä, joten niitä on useampia kymmeniä. Vähän ajatukselle nikottelin, kun itse olen "vähemmän on enemmän"-henkinen sisustaja varsinkin nukkumatiloissa, mutta napakat ja kivanväriset muihin kalusteisiin sopivat säilytyslaatikot irtotavaroille onneksi löytyivät ja kivasti nuo loppujen lopuksi tuohon seinustalle mahtuivat kun huone on isompi kuin aiempi makkari ja työpistekin saatiin makuuhuoneesta pois.

Ostolakkoa tämä remontti tavallaan haittasi, vaikka en remonttitarvikkeita ostolakon piiriin varsinaisesti laskenutkaan. Silti ostaminen on ostamista ja jouduin vertailemaan erilaisia kalusteita, tilaamaan tavaroita, noutamaan paketteja postista ja valitettavasti myös reklamoimaan viallisista tuotteista, joten ostolakko ei ole viime kuukaisina aina tuntunut ostolakolta. Ostettiin siis mm. remonttitarvikkeita, kiinteitä kalusteita ja nuorisolle uusia huonekaluja, mutta nyt voin senkin suhteen huokaista, yhtään ostosta ei enää tästä eteenpäin voi remontilla perustella, vaikka reklamoidun tuotteen tilalle on vielä uusi vastaava toivottavasti tulossa.

Mä en ole ikinä ajatellut, että viihtyisä asuminen vaatisi paljon neliöitä vaan ollaan aina asuttu perhekokoon nähden (ja muutenkin) pienissä neliöissä ja keksitty itsellemme toimivat ratkaisut ja muokattu tilaa sen mukaan. Kun ei ole ylimääräistä tavaraa, on pienempikin tila helppo sisustaa avaran tuntuiseksi ja kaikille tavaroille löytyy oma paikka. Mutta sen myönnän, että ainakin omalla kohdallani vaatii aikaa ja asumista, ennen kuin tilankäytön ja kodin ratkaisut osaa miettiä parhaalla mahdollisella tavalla toimiviksi. Tämä meidän nykyinen kotikin oli tosi hyvin ja huolella suunniteltu, mutta ennen meitä tässä asui lapseton pariskunta, joten heidän tilankäyttönsä oli aivan erilaista ja näin ollen monet ratkaisut, jotka heille oli varmasti olleet ihan huippuja, eivät meille sellaisenaan olleet niin toimivia. Nyt tuntuu että ollaan saatu kaikki tilat hyvin käyttöön ja enää ei tarvitse miettiä muutoksia vuosikausiin. Mikä on musta ihan parasta, koska vaikka suunnittelu ja remontoiminen on omalla tavallaan ihan kivaakin, niin eniten nautin kuitenkin helposta ja sujuvasta arjesta ja kodista, joka tuntuu juuri meille sopivalta ja toimivalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti