lauantai 30. syyskuuta 2023

Ostolakko: syyskuu

Free Heart Leaf photo and picture
kuva:pixabay/castleguard

 Katselin tavarakirjanpitoani koko vuodelta ja totesin, että tammi- ja helmikuu olivat nollan ostoksen kuukausia mutta muuten on jokaisessa kuussa tullut ostettua jotain, usein enemmänkin, vaikka ostokset eivät ole pääasiassa olleetkaan mitään minun henkilökohtaisia ostoksiani.

Syyskuun ostolakko on sujunut hyvin, en ole ostanut oikeastaan mitään. Nuorisolle on muutamia vaateasioita pitänyt hankkia ja niissä olen ollut kuski ja maksaja. Muutamia lahja-asioita olen pohtinut ja ostanutkin netistä, jo joulua ja loppuvuoden muita juhlapäiviä silmälläpitäen, mutta muille ostettavia lahjoja en ostolakon piiriin luonnollisesti laske.

Olenko kaivannut jonkun asian ostamista syyskuussa? 

No olen, kaipaisin vielä yhtä sukkaripustinsysteemiä, johon saisi sukat helposti kuivumaan, mutta ainakaan vielä en ole sellaista ostanut, en ole ihan varma onko tuo kuitenkaan välttämätön hankkia. Nyt olen ylimääräiset sukat ripustellut henkariin pyykkipojilla ja se toimii ihan ok, mutta ei ole ihan yhtä kätevä kuin varsinainen sukkaripustinsysteemi. Katselin pinterestistäkin erilaisia DIY-pyykkiripustinsysteemejä, mutta niissäkin pitäisi ostella rautalankaa tai renkaita ja siinä kohtaa luulen  tulevan halvemmaksi sen, että ostaa sen muutaman euron valmiin telineen kuin tarvikkeet itse tehtyyn projektiin ja se valmis teline varmaan on kätevämpi, kauniimpi ja kestävämpikin. Mutta tämä nyt on mietinnässä, että tarvitseeko tätä todella.

Juuri kun ehdin kehua, kuinka hyvin ostolakko on vaatteiden suhteen onnistunut, huomasin, että useampi vaate alkaa irvistää saumoista ja yöpaidoissa on jo kertaalleen paikattujen reikien lisäksi monta uutta ja osa alusvaatteista hapertuu pilalle. Noiden vuoksi ei tarvitse juuri nyt ostaa mitään, mutta jossain vaiheessa joitakin vaatekappaleita pitää kyllä uusilla korvata, nämä tosin ehtii joskus ensi vuonna, koska työvaatteet on kunnossa ja kotona pieni sauman irvistys ei niin haittaa. Samoin toiset lenkkarit ovat kooltaan ehkä vähän liian pienet, olen odottanut, että ne venyisivät käytössä mutta niin ei ole käynyt. Onneksi ne ei varsinaisesti hankaa, mutta vähän epämukavat ne on, eli jos jossain ensi vuonna tulee vastaan hyvät ja halvat lenkkarit, saatan ne korvata kyllä uusilla.

Syyskuu on siis mennyt ostolakon osalta mainiosti ja samoilla fiiliksillä mennään lokakuuhun. Toivon, ettei tarvitse mitään ostaa ja että syksykuukaudet voisi vapaa-aikana hyggeillä kotona ja nauttia kirjoista, luonnosta ja metsäkävelyistä sekä lautapelailusta eikä tarvitsisi kertaakaan vääntäytyä mihinkään kauppaan minkään asian perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti