torstai 30. marraskuuta 2023

Ostolakko: marraskuu- housuja ja houkutuksia

Free jeans material blue illustration
kuva:pixabay/Bru-nO


Marraskuu ja ostolakon toiseksi viimeinen kuukausi paketissa. Tämä ei ollut nollan ostoksen kuukausi, ei lähellekään. 

Lokakuussa hajosi useammat housut ja marraskuun puolelle lopulta meni korvaavien löytyminen. Ostin sitten lisäksi parit ololöksäpöksyt hajonneiden legginsien tilalle, kun sattui H&M:llä olemaan tarjouksessa 2.5 euroa/housut. Tilasin ne siihen kylkeen ja odotukset olivat äärimmäisen matalalla, eihän tuollaisessa tarjouksessa olevat housut varmaan kestä edes koossa tai mallissa on joku massiivinen vika mutta yllättäen olivat tosi kivat, materiaali oli ihan hyvä, kestivät ainakin käyttöönottopesun ihan hyvin ja olivat päällä mukavan tuntuiset. Tilasin kahdessa koossa kun en ollut varma miten koot täsmäävät ja päädyin pitämään myös kokoa liian isot, vyötäröllä on nauhat ja malli sellainen että ovat vaan vähän enemmän lökäpöksyt, joka kotihousuissa tuolla hinnalla on enemmän kuin ok. Nyt on sitten sekä muutamat uudet työhousut, että muutamat kotihousut, joten tässä suhteessa ostokset tulivat oikeaan tarpeeseen ja olivat mieleisiä. Rahaa meni housuihin yhteensä reilut kuusikymppiä.

Puhelin aiheutti päänvaivaa mutta päädyin elvyttämään entistä uudella akulla ja otin lapsen vanhan myös käyttöön, nyt on puhelin ja sen varapuhelin ja ei tarvinnut ostaa uutta laitetta. Puhelinvalmistajat voisivat kyllä tuoda markkinoille edullisen pienen älypuhelimen, en varmasti ole ainoa, joka sellaista kaipaisi. Jos olisi ollut juuri sopiva tarjolla, olisin varmaan nimittäin ostanut uuden. 

Black fridayn tarjouksista ostin latauspihan toiseen noista luureista ja lisäksi sen tyynyn lapselle ihan normaalihinnalla ja miehelle lähti tilaukseen hajonneiden housujen tilalle uudet, niitä oli katseltu jo aiemmin ja ne tosiaan tulivat black friday-alennukseen, joten oli järkevää tilata nyt. Lisäksi päädyin tilaamaan kaksi peittoa, jotka olivat alennuksessa 10 euroa/ kpl, kun normaalihinta on lähellä kolmeakymppiä. Nämä tulee vähän rikkinäisen sohvan päälle, ainakin silloin kun on vieraita käymässä, koska vaikka meidän vanhat sohvat on mulle kovin rakkaat, on ne rehellisyyden nimissä myös aika kulahtaneet eikä fleecepeittojen koko riitä koko sohvan peittämiseen. Muuten black fridayn tarjoukset ei herättäneet isompia tunteita tai ostointoa, mutta kyllähän tässä voi todeta, että tässä kuussa ostolakko ei tosiaan pitänyt.

Joululahjoja on myös tullut ostettua joitakin, kun sopivia juttuja on tullut vastaan.

Joulukuun suhteen ostolakossa ei tule olemaan mitään erityistä haastetta, joulukoristeet on vanhoja ja rakkaita ja minkään uuden ostaminen joulua varten lahjoja lukuunottamatta  ei ole meillä muutenkaan tapana. Aion nauttia joulun tunnelmasta, herkuista ja yhdessäolosta, sellaisesta joulun rauhasta, jota mulla lisää se, ettei tarvitse yhdessäkään marketissa ryysiä ihmisjoukoissa mitään etsimässä. Tässä kohtaa kiitän itseäni, että lahjoja on tullut ostettua hiljakseen jo aiemmin ja loput saan tilattua netistä lähiviikkoina helposti lähipostilokeroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti