sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Ostolakkovuosi ohi, mitä sitten?


Free checklist list check illustration
kuva:pixabay/Tumisu


Perustin tämän blogin oman ostolakkovuoteni päiväkirjaksi ja sellaisena se on palvellut mainiosti. Omia ostoksia ja erilaisia ostohaluja on joutunut miettimään, kun on tiennyt, että tänne ne kirjaan näkyville ja se on kyllä useasti helpottanut ostohoukutusten vastustamista. Tuo kuva kuvaa musta tätä ostolakkovuotta aika hyvin, moni asia sujui, jokunen ei ja jatko on vielä auki.

Blogin kirjoittaminen ei ole ollut ihan niin helppoa kuin kuvittelin, olen nuorempana kirjoitellut harrastuksekseni, osallistunut ihan aktiivisesti muutaman keskustelufoorumin keskusteluihin ja kokenut sellaisen vuorovaikutuksellisen maailman ja asioiden pohdinnan antoisaksi. Noilla foorumeilla tai blogissa ei kuitenkaan tule ihan syvimpiä tuntoja tilitettyä, koska kirjoitukset näkyy kaikelle maailmalle, vaikka en omalla nimellä ja naamalla ole kirjoittanutkaan. Toisaalta blogista puuttuu se sellainen jatkuva vuorovaikutus, joka aktiivisilla keskustelufoorumeilla on, tai ainakin oli silloin, kun erilaiset somekanavat ei olleet vielä vieneet voittoa niistä. Blogin parasta antia on päiväkirjana toimimisen lisäksi olleet kommentit, kiitos jokaiselle kommentoijalle!

Uutta varsinaista ostolakkovuotta en aio aloittaa, harkitsen kyllä jotain max. X vaatetta vuodessa haastetta tai vuotta jolloin saan ostaa vain korvatakseni jonkun entisen rikkinäisen tavaran. Toisaalta en koe nyt tarvetta ostaa mitään (sain joululahjaksi useamman parin ihania sukkiakin), joten ei ole kiire määritellä mitään erityisiä ostosääntöjä alkuvuoteen, kun en mitään aio ostaa kuitenkaan. Eli jään vielä pohtimaan tartunko johonkin tällaiseen haasteeseen. 

Se olisi kyllä paras seuraus ostolakkovuodesta, jos ostamisen rajoittamisen miettiminen tämän vuoden ajan olisi vaikuttanut niin, että nyt ostaminen jäisi oikeasti pois ihan itsestään, ilman yrittämistä tai pinnistelyä. Vaikka olisihan se ehkä vähän hassua, jos ostolakkovuonna on ostanut kuitenkin ihan jonkun verran ja sitten kun ostolakkovuosi on ohi, tulisikin seuraavasta vuodesta se nollan ostoksen vuosi.

Blogin tulevaisuudestakaan en vielä oikein tiedä, säännöllisen sisällön tuottaminen blogiin ilman ostolakkovuotta tuntuu haastavalta. Minimalismi on niin arkea, etten taida osata edes huomata mitä siitä voisin enää kirjoittaa lisää. Värikäs minimalismi tyylinä ei taida olla kovin yleistä, joten ehkä siitä voisi saada jotain irti, mutta se tarkoittaisi enemmän kuvia omasta kodista ja sitä vähän vierastan. 

Ja mun perusarki on aika tasaista ja tavallista (lue: tylsää vaikka mulle itselleni toki ihanaa ja onnellista), joten en oikein nää siitäkään olevan blogin sisällöksi. Jotain vertailua tavallisen vuoden ja menneen ostolakkovuoden välillä voisin ehkä tehdä tänne jatkossakin. Itselleni aion joka tapauksessa pitää kirjaa kaikesta ostetusta, ainakin omista ostoksistani. Ja edelleen aion ainakin käydä lukemassa nytkin seuraamiani blogeja, ihanaa että löytyy niin huipputyyppejä, jotka osaa ja jaksaa jakaa arkeaan mielenkiintoisella tavalla 🌼

Katsotaan siis millaisten asioiden kanssa palailen blogiin ensi vuonna ja millä tahdilla. 

Ihanaa uutta vuotta kaikille! 🎇💖

2 kommenttia: