lauantai 30. maaliskuuta 2024

Sittenkin simppeliä telttailua?

Syyskaudella, Kuvaketta, Leiri, Teltta
kuva:pixabay/RoadLight


Ostolakkovuonna tein yhden ison ostoksen, eli ostettiin korkea teltta. Hinta ei ollut kovin suuri, teltta oli tosi hyvässä alennuksessa ja sen tarkoitus oli korvata kesämökki omalla pienellä rantatontilla. Olin katsellut houkuttavia glamping-kuvia ja juttuja netistä ja ajattelin meidänkin teltasta rakentaa vähän vastaavan, houkuttelevan ja viihtyisän pesän.

Terveyssyistä tontin raivaaminen jäi hyvin vähälle ja sinne ei oikein houkuttanut telttaa laittaa pystyyn, joten teltta laitettiin kasaan vain paristi kokeeksi ihan tuossa kotipihalla ja jotenkin en innostunut. Tila teltassa tuntui kuitenkin pieneltä ja äänet kuuluivat sinne turhan hyvin. Ajattelin sitten syksyllä, että telttailu ei ole mun juttu yhtään ja päätin et myydään teltta, mutta koska syksy ei oikein ole teltan myyntisesonkia, se jäi odottamaan kevättä. Ja nyt kevään tehdessä tuloaan huomaan ajattelevani, että jospa kuitenkin antaisin telttailulle toisen mahdollisuuden. Kun teltta on kuitenkin jo olemassa ja reissaamiseenkaan ei oikein ole rahkeita tulevana kesänä, niin voisiko teltta sittenkin olla sellainen kiva kesäjuttu, jollaiseksi sen viime vuonna ostaessani kuvittelin?

Tosin öitä ei siellä tontilla tule varmaankaan vietettyä, viime kesänä ymmärsin, ettei mussa ole sellaista sisäistä eräilijää kun olin kuvitellut, mutta jos teltan pistäisi tontille pystyyn ja laittaisi sinne pari löhötuolia ja ehkä pienen pöydän ja pitäisi sitä vähän niin kuin taukopaikkana, silloin kun puoliso tontilla jotain haluaa/ehtii laitella. Tai silloin, kun haluaa hetken olla luonnon rauhassa ja irti arjen huiskeesta. Mä en edelleenkään kykene tonttia raivailemaan, mutta mukana ehkä jaksaisin olla, kun olisi paikka jossa istua suojassa tuulelta/auringonpaahteelta/itikoilta. Meidän rantatontilla ei järin kuulu muita kuin lintujen (ja joskus naapurin) ääniä, joten äänieristyksen puute joka täällä kaupungin syrjässä tuntui häiritsevän, ei siellä varmaan olisi ongelma. Ja jos telttaan ei edes yrittäisi mahduttaa mitään eri toimintoja, vaan suosiolla mahdolliset eväät tekisi valmiiksi kylmälaukkuun tai paistaisi jotain tulipaikalla, jonka puoliso oletettavasti mielellään sinne tontille rakentaisi kesän mittaan, ei teltan tarvitsisi olla monitoimitila vaan se voisikin olla ihan vaan olohuoneen tapainen keskellä luontoa. 

Jos kesää viettäisikin siellä rannan ääressä ilman että siellä tarvitsisi olla mitään muuta vesihuoltoa kuin järven vesi, jossa voi jalkojaan uittaa kuumalla, koska kaivo on vanha ja kunnostus vaatisi rahaa ja jaksamista enemmän kuin löytyy tällä hetkellä, ei kesäkeittiötä, jonka rakentamiseen ei nyt ole rahaa eikä voimia, ei nukkumatiloja, ei terassia tai muita "mökkivarustuksia". Jos se olisikin sellaista simppeliä eräelämän larppausta, ilman että tarvitsee kovin isosti säätää ja suunnitella käytännön arjen asioiden kanssa ja jossa voi käydä pistäytymässä vähän niin kuin joku pistäytyy kahvilassa tai rannalla kesäpäivän iloksi. Meidän tontti kun on noin vartin ajomatkan päässä kotoa, joten siellä on helppoa pistäytyä, pidemmän matkan päässä olevalle paikalle ei toki tällaista kevyttä piipahtelua voisi niin helposti toteuttaa.

Näissä keväisissä tunnelmissa toivotan kaikille blogin lukijoille riemullista pääsiäistä!🐣

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti